woensdag 24 augustus 2011

goeroe?

laatst vroeg een vriend die je een 'nieuwe spiritueel' zou kunnen noemen, wie mijn goeroe is.. of ik iemand heb op wie ik leunen kan, die me de weg wijst. Ik viel even stil. Maar hoewel ik geen typische 'ik heb een relatie met Jezus'christen ben kwam ik wel met Jezus op de proppen. Als er iemand is die wijzer is dan ik, zich niet vangen laat of voor mijn karretje spannen.. als er iemand is die om mensen geeft, zuiver is.. dan is hij het wel. Ik kan me geen betere goeroe bedenken. Al heel veel jaren is er één beeld van Jezus dat me keer op keer inspireert: een icoon die de vriendschapsicoon wordt genoemd. Het is vooral de hand op de schouder van de ander die me raakt. Hij gaat naast me.
Maar het is natuurlijk ook wel fijn om iemand te hebben die terug praat; iemand die met mij in gesprek gaat over mijn gebrekkige geloof. Ook, of juist, voor een dominee die anderen mag helpen om de weg te vinden naar God. Ik ben deze dagen op zoek naar een 'geestelijk begeleider'. Geen goeroe.. dat riekt teveel naar afhankelijkheid. Wel iemand die me helpt om aandacht te besteden aan mijn ziel. Het is zoveel gemakkelijker om me te verliezen in de veelheid van communiceren, organiseren, dan om me te concentreren op het Ene. Dominee zoekt God.. daar zit wel een blog in. Verslag van een zoektocht.. met een hand op mijn schouder, hoop ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten