zaterdag 26 mei 2012

Pinksteren - feest van de Geest, feest van Adem

twee bijbelteksten over Adem,
(een liedje van Kees van der Zwaard 'je eerste adem heb je van de wind gekregen' staat www.facebook.com/rebecca.onderstal)


 
In de tijd dat God, de HEER, aarde en hemel maakte, groeide er op de aarde nog geen enkele struik en was er geen enkele plant opgeschoten, want God, de HEER, had het nog niet laten regenen op de aarde, en er waren geen mensen om het land te bewerken; wel was er water dat uit de aarde opwelde en de aardbodem overal bevloeide. Toen maakte God, de HEER, de mens. Hij vormde hem uit stof, uit aarde, en blies hem levensadem in de neus. Zo werd de mens een levend wezen.

19 Op de avond van die eerste dag van de week waren de leerlingen bij elkaar; ze hadden de deuren afgesloten, omdat ze bang waren voor de Joden. Jezus kwam in hun midden staan en zei: ‘Ik wens jullie vrede!’ 20 Na deze woorden toonde hij hun zijn handen en zijn zijde. De leerlingen waren blij omdat ze de Heer zagen. 21 Nog eens zei Jezus: ‘Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.’ 22 Na deze woorden blies hij over hen heen en zei: ‘Ontvang de heilige Geest.

Genesis 2: 4b – 7 Johannes 21: 19-23

vanmiddag om 14 uur is er in Wijk bij Duurstede op de Grote Markt een openluchtviering, georganiseerd door de gezamenlijke kerken. Thema is 'Adem'. Een koor, band, dansers, verschillende sprekers werken mee, kinderen laten ballonnen op, en je kunt zelf meezingen. Welkom! zie www.facebook.com/wijkspinksterenGeen opmerkingen:

Een reactie posten